Spoil Engine (19u10)

 

Spoil Engine, of hoe je een bom dropt met stijl. Deze 4-koppige Vlaams-Nederlandse metalband startte in 2004. 

Ze stonden reeds meerdere malen op grote festivals als Graspop Wacken Open Air en Pukkelpop, maar ook de podia van de AB en Vorst Nationaal zijn voor hen bekend terrein. Ze mochten als support aantreden van enkele wereldbands als Megadeth, Motörhead en Volbeat om er maar enkele te noemen.

Sinds 2015 vervoegde zangeres Iris Goessens (NL) de band. Als professioneel stemcoach weet ze als geen ander hoe ze haar stem moet en kan gebruiken. Ze blaast het publiek dan ook omver met haar grunts, screams, shouts en clean vocals... 

Hun recentste album "Renaissance Noir" is een pareltje geworden. Ze hebben er alle tijd voor genomen en dat is duidelijk te merken. Het album kreeg dan ook veel lovende kritieken.

Spoil Engine levert een bijna perfecte plaat af die weergeeft hoe moderne metal eigenlijk zou moeten klinken. (Dansende Beren)

"Renaissance Noire" laat een herboren band horen die een meer ontwikkeld karakter laat horen, maar waar de immer ontembare furie nog altijd tot in ieder haarvat voelbaar is. (Rockportaal.nl)

 

 Loading...
Loading...