LA MUERTE

La Muerte 

 

In 1984 zag La Muerte het levenslicht en er volgden een rits aan cult-albums en EP's.

La Muerte was in de jaren 80 en 90 populairder buiten België dan in eigen land. Het was één van de weinige Belgische bands die lovende recenties kreeg in muziekbladen als NME. Ze speelden zelfs een live-sessie bij de BBC radiomaker John Peel.

De muziek van de band werd beïnvloed door The Birthday Party, The Stooges en zelfs door Salvador Dali.

In 1994 hield de band er mee op om in 2015 terug te komen met een iets andere bezetting;

Met de 2 originele leden, Marc Du Marias en Dee-J, aangevuld met Michel Kerby (Wolvennest & ARkangel) Christian Z (Length Of Time en Tino de Martino (Channel Zero) speelden ze een comebackshow voor een uitverkochte AB en dit werd gevolgd door een hele reeks festivals. Het bleef niet alleen bij concerten, want er kwam ook een nieuw album, simpelweg La Muerte genaamd.

 

 

TURPENTINE VALLEY

Turpentine Valley

   

Back to basics! Drums-gitaar-bas! Titels die teksten overbodig maken. Muziek die je treft tot in de ziel en meesleept op een instrumentale rollercoaster van log gerommel, melodieus getokkel en strak getrommel. 3 gelijkgestemde zielen, 1 muur van geluid: zwaar, maar meeslepend. Van tergend traag tot opzwepend hitsig. Post-hardcore, -rock, -metal, -whatever … tonnen passie, begeestering en massa’s speelplezier, daar draait het om.

Turpentine Valley is:

- Kristof Balduyck : gitaar

- Thomas Maes : bas

- Roel Berlaen : drums

 

 

SPOIL ENGINE

Spoil Engine

 

Spoil Engine, of hoe je een bom dropt met stijl. Deze 4-koppige Vlaams-Nederlandse metalband startte in 2004. 

Ze stonden reeds meerdere malen op grote festivals als Graspop Wacken Open Air en Pukkelpop, maar ook de podia van de AB en Vorst Nationaal zijn voor hen bekend terrein. Ze mochten als support aantreden van enkele wereldbands als Megadeth, Motörhead en Volbeat om er maar enkele te noemen.

Sinds 2015 vervoegde zangeres Iris Goessens (NL) de band. Als professioneel stemcoach weet ze als geen ander hoe ze haar stem moet en kan gebruiken. Ze blaast het publiek dan ook omver met haar grunts, screams, shouts en clean vocals... 

Hun recentste album "Renaissance Noir" is een pareltje geworden. Ze hebben er alle tijd voor genomen en dat is duidelijk te merken. Het album kreeg dan ook veel lovende kritieken.

Spoil Engine levert een bijna perfecte plaat af die weergeeft hoe moderne metal eigenlijk zou moeten klinken. (Dansende Beren)

"Renaissance Noire" laat een herboren band horen die een meer ontwikkeld karakter laat horen, maar waar de immer ontembare furie nog altijd tot in ieder haarvat voelbaar is. (Rockportaal.nl)

 

 

CARNEIA

Carneia

 

Sinds 2008 zet het Belgische CARNEIA zijn tanden in het post-metal genre. Geïnspireerd door bands als TOOL en FAITH NO MORE ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel.

CARNEIA creëert een eclectische geluidsmuur doordrongen van weldoordachte riffs van Jille Vandromme en Thomas Combes en gevarieerde stevige ritmes van Joppe Vandewalle (MIAVA). Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen door Jan Coudron (KING HISS) die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment vol op de kin raken. Een intense ervaring waarbij je door het getroebleerde hoofd van een zoekende ziel reist. Gelauwerd door pers en publiek voor hun eigenzinnige sound en hun intense live reputatie, was de tijd rijp voor een nieuwe worp. In het voorjaar van 2019 verscheen CARNEIA’s vierde worp “Voices of the Void”.

“Voices Of The Void is een dikke kanshebber op metalplaat van het jaar dat nog niet eens halverwege is.” (Dump Magazine) 'Carneia luidt een nieuw tijdperk in en dat klinkt uitermate veelbelovend.' (Rocktribune) “Opnieuw een ferme stap vooruit dus voor Carneia, die je ab-so-luut live aan het werk MOET zien.” (Damusic.be)

 

MEMBERS :

- Jan Coudron : zang

- Thomas Combes : gitaar - bas

- Jille Vandromme : gitaar

- Joppe Vandewalle : drums

 

 

DYSCORDIA

Dyscordia

 

Dyscordia hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. Reeds 10 jaar maken de mannen van Dyscordia menig concertzalen en festivals onveilig met hun oersterke melodieuze en progressieve sound.

De afgelopen jaren bouwden ze gestaag aan een sterke fanbase met een uitverkochte release show van hun jongste worp Delete/Rewrite in De Kreun als mooiste bewijs. Ze hebben lang gewerkt aan deze nieuwe plaat en het resultaat mag er absoluut wezen! De plaat én de release-show kreeg de afgelopen weken dan ook hele mooie recensies van de gespecialiseerde pers. We kijken dan ook hard uit naar hun passage in de Brielpoort!

Leden :

Piet Overstijns : Lead vocals
Stefan Segers : Guitar & grunts
Guy Commeene: Lead guitar
Martijn Debonnet: Guitar & backing vocals
Wouter Nottebaert: Bass guitar & backing vocals
Wouter Debonnet : Drums

 

LIAR

LIAR

 

In de jaren '90 ontstond in West-Vlaanderen de hardcore-scene H8000 met bands als Congress, Spirit Of Youth en uiteraard ook LIAR. Hun naam hebben ze ontleend aan een nummer van de Henry Rollins Band en hun teksten zijn, zoals het een goeie hardcore-band betaamt, maatschappij-kritisch.

Nadat ze hun laatste plaat "Murder Manifesto" uitbrachten, speelden ze in 2006 nog enkele shows, maar daarna werd het wat stil rond de band. Enkel in 2008 speelden ze nog enkele shows om pas in 2019 terug te komen naar aanleiding van het 20-jarig jubileam van hun album "Falls Of Torment" met een uitverkocht concert in Depart in Kortrijk. Naar aanleiding van dat concert werd er ook een boek uitgegeven over de H8000-scene.

Speciaal voor de Miracle Metal Meeting spelen ze een "Deathrow Earth"-set en brengen ze extra merch mee. Dit wordt een niet te missen concert voor de fans!

Leden :

Hans Verbeke : Lead vocals
UxJx : Bass
Matthias Halsberghe : Guitar
Ward Dufraimont : Guitar
Bert Guillemont : Drums

 

COWBOYS FROM HELL

Cowboys From Hell

 

In 1994, bijna dag op dag 27 jaar geleden stonden ze in de volgepakte Brielpoort in Deinze en dit jaar komt PANTERA eindelijk terug tot leven tijdens de Miracle Metal Meeting! Uiteraard niet meer in dezelfde gedaante als toen, maar Cowboys From Hell brengen wel een quasi-exacte kopie van de sfeer, de sound en de stijl, in die mate zelfs dat je je op een échte Pantera show waant!

 

In 2004, liet het overlijden van voormalig Pantera-gitarist Dimebag Darrel een diepe indruk na in de heavy metal wereld. Op dat moment beslisten James (vocals), Mark (gitaar), Gabri (bas) en Walter (drums) om hun grote held en zijn band te eren door datgene te doen wat ze goed kenden : Pantera songs spelen, zo hard als ze konden, maar deze keer met een échte tributeband, volledig gewijd aan één van de grootste metalbands aller tijden.

Hun repertoire doorkruist de carrière van Pantera, inclusief tracks zoals A New Level, Cemetery Gates, Becoming, Domination, het onvermijdelijke Cowboys From Hell en vele andere tot Fucking Hostile toe, het lijflied van de band.

In 2006, dankzij het grote succes en eigen regio (Noord-Italië), kan Cowboys For Hell een gitaar-deal tekenen met Dean Guitars voor de historische gitaren waarmee Dimebag Darrell zelf speelde, waardoor ze de eerste officieel erkende Italiaanse Pantera tribute werden.

Niet voor niets worden ze "The Ultimate Pantera Tribute" genoemd. We kijken er dan enorm naar uit om Pantera samen met jullie te eren en te vieren! 

 

 

 

 

Loading...Loading...
Loading...